'Volgende club meldt zich voor Depay; grootmacht had vorig jaar ook interesse'
Depay volop in de belangstelling

'Volgende club meldt zich voor Depay; grootmacht had vorig jaar ook interesse'

21-04-2015 07:02
9

Niet alleen Manchester United, Paris Saint-Germain en naar verluidt Liverpool hebben een oogje op Memphis Depay. Ook Bayern München zou in de markt zijn voor de ster van PSV, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Verder wordt ook Tottenham Hotspur genoemd.

Bayern informeerde vorig jaar al naar Depay, zo stelt de krant. En ook nu is de topscorer van de Eredivisie weer in beeld bij de Beierse formatie van trainer Pep Guardiola. Bij de Rekordmeister wordt Depay gezien als opvolger van Franck Ribery dan wel Arjen Robben.

PSV hoopt meer dan 25 miljoen euro over te houden aan de sterspeler. Inmiddels heeft de club aan de belangenbehartigers van Depay een exacte prijs opgegeven, weet het Eindhovens Dagblad. Zodra dat bedrag op tafel komt en Depay een akkoord bereikt, is hij vrij om te gaan. Datzelfde geldt voor Georginio Wijnaldum.

Al met al zullen de transfers voor PSV een nettowinst zijn. Het transferbedrag voor Wijnaldum - circa vijf miljoen - is al afgeschreven. Depay komt uit de jeugd en zijn marktwaarde is niet opgenomen in de financiën. Zodoende dragen de transfers bij aan het eigen vermogen van de club. Wij zetten tien mogelijke opvolgers voor Depay al op een rijtje.