Nieuwe versterking van Feyenoord al weg bij club: Dat wilde ik per se
"Ja, maar ik vond het een hele eer"

Nieuwe versterking van Feyenoord al weg bij club: "Dat wilde ik per se"

21-04-2015 07:32

Jan Wouters wordt vanaf aankomend seizoen de nieuwe, ervaren assistent-trainer van de aanstaande Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst. Inmiddels heeft de nieuwkomer de deur bij Kasimpasa, waar hij werkzaam was, al achter zich dichtgetrokken.

Wouters heeft per direct zijn werkzaamheden bij de Turkse club neergelegd. "'Ik ben er al weg, dat wilde ik per se. Ik wil me goed op Feyenoord voorbereiden, kan misschien al spelers bekijken of zo", aldus Wouters in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Het blijkt dat Wouters zijn nieuwe functie uiterst serieus neemt en verrast was door de interesse van Feyenoord. "Ja, maar ik vond het een hele eer. Een jonge trainer bijstaan, bij zo'n ambitieuze club met een prachtige historie en een dito aanhang, dat zag ik meteen zitten."

Ook PSV had naar verluidt interesse. Is daar wat van waar? "Nee, een jaar terug waren er geruchten dat ze mij zouden vragen. Dat is nooit gebeurd." In het verleden werkte Wouters bij zowel de Eindhovense club als Ajax. Dat vormt volgens hem geen probleem: "Ik kan me echt met de beste wil van de wereld niet bedenken waarom dat een punt zou kunnen zijn. Ronald Koeman is de enige die bij alle traditionele topclubs heeft gewerkt. Het is hooguit bijzonder dat ik de tweede ben."