Technische man PSV schrikt niet van 'tientallen miljoenen': Zo werkt die markt
"Alleen de kopende club bepaalt de waarde"

Technische man PSV schrikt niet van 'tientallen miljoenen': "Zo werkt die markt"

21-04-2015 07:49
6

David Luiz vertrok voor tientallen miljoenen van Chelsea naar Paris Saint-Germain, maar heeft zijn krediet helemaal verspeeld. Is hij wel ruim vijftig miljoen waard? En hoe zit het met al die andere spelers die voor torenhoge bedragen verkassen?

"Alleen de kopende club bepaalt de waarde. Dus niet de vragende, zoals weleens wordt gesuggereerd. Dat mochten ze willen. Het is uiteindelijk altijd wat de gek ervoor geeft", geeft Mino Raiola, zaakwaarnemer van onder meer Paul Pogba aan. De waarde van de Fransman wordt door Raiola geschat op honderd miljoen euro. "Als die van Juventus naar een nog grotere of rijkere club gaat, kun je de bedragen min of meer uittekenen", vervolgt Marcel Brands, technisch directeur van PSV, in het Algemeen Dagblad.

"Waar een speler vandaan komt, bepaalt óók zijn waarde. Afhankelijk van de club waar hij speelt, heeft de waarde van een speler altijd een zekere onder- en bovengrens. Bij een club als RKC zat daar een maximum aan, net als bij AZ. Bij PSV ligt dat weer een stuk hoger - en bij de grootste clubs heb je het dan al snel over vele tientallen miljoenen. Mits ze een vaste waarde zijn, uiteraard", zegt Brands, die niet schrikt van de bedragen. "Als twee van de grootste en rijkste clubs betrokken zijn bij een deal, zoals later met Chelsea en PSG, kun je daar nog twintig of dertig miljoen bij optellen. Zo werkt die markt gewoon."