85.000 fans zien landgenoot: Volgens mij nog nooit voor zo veel mensen gespeeld
"Mijn doel is nu heel te blijven"

85.000 fans zien landgenoot: "Volgens mij nog nooit voor zo veel mensen gespeeld"

21-04-2015 07:58

Aston Villa won, met Ron Vlaar (30) in de basis, zondag in de halve finale van de FA Cup met 2-1 van Liverpool. Daardoor bereikten The Villans de eindstrijd en dat levert veel lachende gezichten op. Vlaar zag er, na lang blessureleed, ook dolblij uit en wil zich graag in de kijker spelen.

"Ik snap dat geïnteresseerden me eerst weer een paar duels aan het werk willen zien. Ik ben net weer fit", geeft hij aan in De Telegraaf. "Mijn doel is nu heel te blijven en alle duels van begin tot einde te spelen. Na de wedstrijden met Oranje in juni is er nog genoeg tijd om over mijn toekomst na te denken."

Vlaar is in ieder geval verzekerd van een finaleplaats op Wembley, ondanks het feit dat Villa nog volop tegen degradatie strijdt. De overwinning op Liverpool in de halve finale zorgt voor vertrouwen. "En dat hebben we hard nodig in de strijd tegen degradatie", aldus Vlaar. Hij keek ook alvast vooruit naar de finale tegen Arsenal, op 30 mei. "Natuurlijk is Arsenal favoriet, maar dat was Liverpool ook. Als we hetzelfde kunnen brengen, zowel individueel als qua team, denk ik dat we het Arsenal heel lastig kunnen maken."

"Het is fantastisch om te zien wat de overwinning op Liverpool in Brimingham heeft losgemaakt. Aston Villa heeft de FA Cup weliswaar zeven keer gewonnen, maar dat was voor het laatst in 1957. We krijgen eind mei tegen Arsenal een unieke kans om een nieuw hoofdstuk in de clubgeschiedenis te schrijven", vervolgt Vlaar, die genoot van Wembley: "De stadioncapaciteit is 90.000 en er zaten 85.000 mensen, onder wie 35.000 fans van beide clubs. Volgens mij heb ik nog nooit voor zo veel mensen gespeeld. Die volle tribunes waren een prachtig gezicht."