Grootverdiener van degradant uit Eredivisie verdient 48.000 euro: Geen vangnet
"Een nieuw stadion is hard nodig"

Grootverdiener van degradant uit Eredivisie verdient 48.000 euro: "Geen vangnet"

21-04-2015 08:59
4

FC Dordrecht heeft weinig bestaansrecht als er geen nieuw stadion komt. Dat valt op te maken uit de woorden van Marco Boogers, de technisch directeur van Dordt. Hij moet werken met een klein spelersbudget, dat nog veel kleiner wordt nu de club uit de Eredivisie is gedegradeerd.

In de Jupiler League is de spelersbegroting van Dordt 525.000 euro. "De laagste in het betaald voetbal", aldus Boogers in De Telegraaf. "Alleen bij wedstrijden gebeurt hier wat. Er zijn geen bedrijven rond het stadion, helemaal niets. In principe kan je dan niet blijven overleven. Dat is gewoon een reëel beeld. Ik ga geen mooi weer spelen. We zijn een geweldige ervaring rijker, maar verder niets opgeschoten."

Het is duidelijk dat ook de spelers van de degradant in verhouding voor weinig geld spelen bij Dordt. De grootverdieners krijgen maximaal 48.000 euro op jaarbasis. "Dit seizoen verdienden de jongens minimaal 1000 en maximaal 4000 euro bruto per maand. We hebben nauwelijks doorlopende contracten en de club dus niet in gevaar gebracht. Maar ja, de enige inkomsten krijgen we als we een keer thuis spelen. Er is geen vangnet."

"Een nieuw stadion is hard nodig. Ik wijs niet alleen naar de gemeente, want ook intern zijn er wat dat betreft problemen geweest. Nu zijn er weer mensen, in wie ik veel vertrouwen heb, bezig om de plannen van de grond te krijgen", houdt Boogers goede hoop. Hij denkt niet dat Dordrecht in de Eredivisie meer kon uitrichten. "Een spits die er vijftien inschiet kunnen wij niet betalen. We moeten nog genieten van de momenten in de Eredivisie, want op deze manier gaat het misschien nooit meer gebeuren."