In het kort: gebroken teen voor krachtmens, recordregen' in de Champions League

In het kort: gebroken teen voor krachtmens, recordregen' in de Champions League

21-04-2015 23:57
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Gebroken teen krachtmens
Aanvaller Frank Demouge van Roda JC heeft aan het duel tegen Jong PSV maandagavond een gebroken teen overgehouden. Naar verwachting is de 32-jarige routinier vier tot zes weken uitgeschakeld. "We hopen dat hij in de nacompetitie nog mee kan doen", reageerde fysiotherapeut Martijn Smeets van de club uit Kerkrade dinsdag. Smeets legde uit dat Demouge geblesseerd is geraakt door een sliding aan het eind van de eerste helft. Hij kreeg voor die actie zelf geel. In de rust was vrij snel duidelijk dat het mis was met de linkervoet. In het ziekenhuis werd dinsdag de breuk in de grote teen geconstateerd. Roda JC speelde maandagavond in Eindhoven gelijk tegen de beloften van PSV (1-1). De Limburgers staan derde in de Jupiler League maar verzekerden zich door het gelijkspel van deelname aan de play-offs

Geniaal Bayern
Bayern München heeft dinsdagavond in de kwartfinales van de Champions League een record verbroken. De Duitse ploeg leidde in de return tegen FC Porto bij de rust met 5-0. Nooit eerder slaagde een ploeg erin om vijf keer in de eerste helft van een duel in de knock-outfase van het kampioenenbal te scoren. Uitgerekend FC Porto, dat thuis met 3-1 won van Bayern, was dit seizoen als enige ploeg in de Champions League nog ongeslagen. Thomas Müller was bij Bayern voor de rust één van de doelpuntenmakers. Hij bracht zijn totaal in de Champions League op 27 treffers. Daarmee is hij nu de meest scorende Duitser in de CL.

 

Bayern München schrijft GESCHIEDENIS in de eerste helft tegen FC Porto!

Posted by Voetbalprimeur on dinsdag 21 april 2015

Mijlpaal Barcelona
De Braziliaan Neymar heeft dinsdag een bijzonder doelpunt gemaakt voor FC Barcelona in de kwartfinale van de Champions League tegen Paris Saint-Germain. Zijn eerste treffer voor de Catalanen in de 14e minuut van de wedstrijd was de duizendste goal voor Barcelona in Europees verband. Alleen Real Madrid heeft vaker gescoord in de Europese bekercompetities. De teller van De Koninklijke staat op 1016. De allereerste Europese goal voor Barça kwam op 25 december 1955 op naam van Esteban Areta in een wedstrijd tegen Kopenhagen.

Feyenoord zondag in nieuw tenue
Het nieuwe uittenue van Feyenoord, dat maandag werd gepresenteerd door Jordy Clasie en Karim El Ahmadi, wordt aanstaande zondag voor het eerst gedragen door de Rotterdammers. Die spelen dan tegen FC Groningen.

Duel NEC vervroegd
De wedstrijd tussen FC Den Bosch en NEC begint vrijdag twee uur eerder dan gepland. De politie heeft aanwijzingen dat supporters uit zijn op ongeregeldheden en burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch heeft daarom besloten om het duel bij daglicht te spelen. "We nemen de signalen serieus en treffen voorbereidingen om de openbare orde zo goed mogelijk te handhaven", zei Rombouts dinsdag. De wedstrijd in de Jupiler League begint nu om 18.00 uur. De KNVB vindt dat tijdstip voor de bezoekers niet ideaal, maar respecteert het besluit van de burgemeester.

Fax van Bayern voor PSV
PSV heeft dinsdagochtend een fax ontvangen van Bayern München. Het ging echter niet om een aanbieding voor Memphis Depay, maar een officiële felicitatie. Dat meldt Voetbal International-verslaggever Thijs Slegers op Twitter. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge nam in hoogst eigen persoon de moeite om PSV met de eerste landstitel in zeven jaar tijd en de 22e in de clubhistorie te feliciteren.

Valse hoop rond Robben
Bayern München heeft de verwachtingen rond Arjen Robben getemperd. De aanvaller van de Duitse recordkampioen maakte maandag verrassend zijn rentree op het trainingsveld en dat bood hoop met oog op de aanstaande kraker tegen FC Porto in de kwartfinale van de Champions League. Een terugkeer is echter niet aan de orde. Robben, die sinds 22 maart met buikspierproblemen aan de kant staat, maakt net als Frank Ribéry geen deel uit van de groep die incheckte in het spelershotel. Hij mikt op het bekerduel met Borussia Dortmund eind april.

Belgen beginnen alvast met EK-koorts
Fans van het Belgische voetbalelftal de Rode Duivels kunnen al plaatjes en mini-Duiveltjes gaan verzamelen. Supermarktketen Carrefour begint woensdag met een grote spaaractie. Opmerkelijk, aangezien het eerstvolgende grote internationale voetbaltoernooi pas over een jaar is: het Europees Kampioenschap in Frankrijk. "We kregen de vraag van onze klanten zelf", zegt woordvoerder Baptiste Van Outryve dinsdag in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. "De mensen kunnen de Rode Duivels geen jaar missen. Ze willen niet wachten op het toernooi van volgend jaar." De Belgische voetbalbond is tevreden over de actie. Het levert de bond namelijk flink wat inkomsten op. Carrefour betaalt elk jaar een half miljoen voor de rechten de spullen te verkopen en bovendien moet de keten van alle 'duivelse' merchandising die het verkoopt, vijftien procent afgestaan aan de voetbalbond.

Gekkenhuis in Groningen en Zwolle
De bekerfinale maakt veel los bij FC Groningen. Supporters sliepen vannacht voor talloze Primera-filialen in de regio om kaarten voor de eindstrijd te bemachtigen. Om 9.00 uur gingen de laatste 'Groningen-kaarten' in de verkoop, maar om 9.30 uur waren deze al volledig uitverkocht. Sponsoren krijgen nog te horen of zij kaarten kunnen bemachtigen, want 2.800 van de 18.000 kaarten worden beschikbaar gesteld aan de sponsoren, terwijl 2.000 kaarten werden verstrekt aan medewerkers, spelers, vrijwilligers, de jeugdopleiding en Junior Club van Groningen. Ook alle kaarten voor bekerhouder PEC Zwolle (17.500) zijn al uitverkocht.

De Jong geprezen
Siem de Jong staat op het punt om zijn rentree te maken voor Newcastle United. Hij speelde maandag weer 72 minuten mee met het tweede elftal van The Magpies en kon rekenen op een flinke loftuiting van trainer Peter Beardsley van het tweede: "Siem was fantastisch, ik ben een fan van hem. Hij wilde eigenlijk niet naar de kant, maar ik kon geen risico nemen."

De Vrij herstelt goed
De revalidatie van Stefan de Vrij van een blessure aan zijn knie verloopt goed. 'We hebben Stefan onderzocht en het is op scans te zien dat hij progressie boekt in zijn herstel', luidde een statement van Lazio op de clubsite. In de komende dagen zal de club bepalen of De Vrij weer mee kan trainen met Lazio. Voor Lucas Biglia was er minder goed nieuws. Hij heeft een enkelblessure en nog veel pijn.

Problemen achtervolgen Reus
Marco Reus werd een tijdje terug gepakt voor het rijden zonder rijbewijs. Hij toonde een vals Nederlands document en is vaker gespot terwijl hij in zijn auto door de straten van Dortmund reed. Getuigen hebben dat verklaard. En dat komt hem mogelijk duur te staan; Reus kan een nieuw onderzoek verwachten, zo meldt Bild. De Duitser kreeg al een boete van 540.000 euro.

Proces tegen spil matchfixing van start
De zaak die in Duitsland dient tegen Paul Rooij kan eindelijk van start gaan, na jarenlange voorbereiding. Rooie Paul wordt gezien als de spil van een goksyndicaat, dat onder meer wedstrijden in de Jupiler League manipuleerde, zo meldt De Telegraaf. Volgens het Openbaar Ministerie in Bochum heeft Rooij arbiter Serdar Gözübüyük beschuldigd van matchfixing, maar Gözübüyük ontkent er iets te maken mee te hebben. Rooij ontkent dat hij zélf iets met matchfixing te maken heeft.