Het hangt van een aantal factoren af of dat een probleem wordt voor Twente
Termijnen moeten worden betaald

"Het hangt van een aantal factoren af of dat een probleem wordt voor Twente"

21-04-2015 11:18
1

FC Twente is achter de schermen hard bezig om orde op zaken te stellen. De club balanceerde door de financiële problemen op de rand van de afgrond, maar inmiddels zijn de eerste stappen richting herstel gezet. Financieel directeur Gerard van den Belt is tevreden over het verloop van de bezuinigingsoperatie.

"We hebben twee belangrijke hordes genomen", begint Van den Belt in gesprek met TC/Tubantia. "Met 90 procent van de medewerkers die moeten afvloeien zijn we eruit en ook het akkoord met gemeente, banken en particuliere schuldeisers is van groot belang", doelt hij op de regeling dat de club het komende jaar niet hoeven af te lossen.

Toch is zeker niet elk obstakel al overwonnen. Het nieuwe plan van aanpak moet nog worden goedgekeurd en er dreigt een liquiditeitsprobleem, omdat de club nog bedragen moet overmaken voor spelers die op afbetaling zijn gekocht. Zo moet Twente bijvoorbeeld nog termijnen betalen voor Hakim Ziyech. "De liquiditeit gaat dan knellen. Het hangt van een aantal factoren af in hoeverre dat een probleem wordt", aldus Van den Belt. Termijnen voor uitgaande transfers zijn bovendien eerder al naar voren gehaald.