Statement over beschuldigde Gözübüyük: 'Dat besluit namen we samen'
Scheidsrechter mag even uitblazen

Statement over beschuldigde Gözübüyük: 'Dat besluit namen we samen'

21-04-2015 12:19
3

Serdar Gözübüyük is komend weekend vrij. De scheidsrechter krijgt van de KNVB de tijd om de negatieve berichtgeving rond zijn persoon te verwerken. Gözübüyük werd beschuldigd van betrokkenheid bij matchfixing.

De beschuldiging kwam van Paul R., die vastzit en verdacht wordt van matchfixing. De Volkskrant berichtte daar zaterdag over, de dag dat Gözübüyük de kampioenswedstrijd tussen PSV en sc Heerenveen floot. De voetbalbond besloot de scheidsrechter die wedstrijd gewoon te laten fluiten. Komend weekend krijgt hij echter vrij.

'De KNVB gunt scheidsrechter Serdar Gözübüyük aankomend speelweekeinde rust om de publiciteit rond zijn persoon te verwerken. De KNVB en Gözübüyük namen dat besluit samen', meldt de bond dinsdag in een persbericht. De bond voegt eraan toe dat Gözübüyük zaterdag 'tot volle tevredenheid' de wedstrijd in Eindhoven leidde.

'Daarnaast benadrukt de KNVB nogmaals dat de integriteit van Gözübüyük bij de voetbalbond niet ter discussie staat. Net als bij de KNVB staat Gözübüyük ook bij UEFA goed aangeschreven. Tot op de dag van vandaag ontving de KNVB geen signaal van politie, justitie, Openbaar Ministerie of welke andere officiële instantie dan ook over Gözübüyük in relatie tot het manipuleren van wedstrijden', aldus de bond.

De kans is groot dat de naam van Gözübüyük deze week opnieuw genoemd wordt door Paul R. tijdens een proces in het Duitse Bochum. Dat was ook één van de redenen van De Volkskrant om het bericht zaterdag al te publiceren. 'De KNVB betreurt het dat er zonder feitelijke onderbouwing zoveel publiciteit rond Gözübüyük ontstaat en dat het daardoor het beste is om tot deze rustperiode over te gaan', besluit de bond.