Vorm van aan Feyenoord gelinkte 'wereldklasse-aanvaller' baart zorgen
"Hij wil heel graag, maar heeft nu gewoon even een doelpunt nodig"

Vorm van aan Feyenoord gelinkte 'wereldklasse-aanvaller' baart zorgen

21-04-2015 12:32
1

Salomon Kalou kwam afgelopen zomer als topaankoop binnen bij Hertha BSC, maar veel plezier beleeft men in Berlijn niet aan de Ivoriaan. Pal Dardai maakt zich zorgen.

De trainer van Hertha doet vrijwel altijd een beroep op de 29-jarige Kalou, die na de 0-0 tegen 1. FC Köln echter al 539 minuten wacht op een treffer. "Maar hij heeft ons vertrouwen", aldus Dardai tegen Bild. "Elke wedstrijd is Salomon goed voor twee acties van wereldklasse. Hij wil heel graag, maar heeft nu gewoon even een doelpunt nodig."

De vormcrisis is volgens het Duitse boulevardmedium een groot gevaar voor Hertha, dat sinds het ontslag van de Limburger Jos Luhukay is weggelopen van de degradatiezone. Om helemaal zeker te zijn van een langer Bundesliga-verblijf heeft de club nog wel een handvol punten nodig.

Als Kalou niet snel gaat scoren, is Hertha naar verluidt zelfs bereid mee te werken aan een vertrek in de zomer. Op dat moment komt Feyenoord wellicht in beeld. Kalou maakte er onlangs geen geheim ooit terug te willen keren naar De Kuip.

Hij gaat zaterdagavond met Hertha BSC op bezoek bij Bayern München, waar de Ivoriaan drie jaar geleden zijn grootste succes vierde: de Champions League-titel met Chelsea.