Twente zal grote trots niet verkopen: Daar zit ik echt niet op te wachten
"Ik heb wel geleerd: zeg nooit nooit"

Twente zal grote trots niet verkopen: "Daar zit ik echt niet op te wachten"

21-04-2015 13:38

FC Twente krijgt hulp van de gemeente Enschede in de strijd tegen de financiële problemen. De nummer elf van de Eredivisie heeft daardoor weer wat lucht.

Twente hoeft een jaar lang geen aflossingen te betalen aan de gemeente en dat scheelt een slok op een borrel: vier miljoen op jaarbasis. De gemeente is tot het gaatje gegaan. "Ik heb het gevoel, en dat weten ze ook bij FC Twente, dat we het maximum hebben opgezocht van de ruimte die er is", stelt wethouder Eelco Eerenberg in gesprek met RTV Oost.

"Als je kijkt naar wat er in andere delen van het land is gebeurd, waar gemeenten stadions hebben gekocht en die vervolgens weer verhuren aan de club. Daar zit ik echt niet op te wachten." Twente beschikt sinds enkele jaren over de Grolsch Veste, de grote trots van de club.

Eerenberg: "Ik heb wel geleerd: zeg nooit nooit, maar een koopconstructie is wel uitgesloten, want dan is de gemeente ineens eigenaar van een stadion. Enschede heeft zelf al problemen genoeg. Misschien is er nog iets nieuws creatiefs te verzinnen, maar volgens mij is dit nu een aanbod dat FC Twente voor de komende periode helpt. En daar moeten ze het mee doen."