De Boer doet goed woordje: Hij is het beste wat Nederland te bieden heeft
"United heeft wel een voordeel"

De Boer doet goed woordje: "Hij is het beste wat Nederland te bieden heeft"

21-04-2015 13:22
1

Manchester United maakt meer kans op de komst van Memphis Depay dan Liverpool. Dat stelt Ronald de Boer, die de PSV-ster een hereniging met Louis van Gaal aanraadt.

Manchester United en Liverpool, maar ook Paris Saint-Germain en Bayern München jagen op Depay. De Boer denkt dat eerstgenoemde club de meeste kans maakt door het feit dat Louis van Gaal daar aan het roer staat. De speler en manager kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij het Nederlands elftal.

"Ik ga niet zeggen welke club het best bij hem past, maar United heeft wel een voordeel", vertelt De Boer aan talkSPORT. "Bij United komt hij in ieder geval een Nederlandse coach tegen, die hem goed kent van het WK. Dat biedt zekerheid."

In Engeland is Depay 'hot'. De PSV-ster domineert de kranten, helemaal nu technisch directeur Marcel Brands de concrete belangstelling heeft bevestigd. De Boer: "Hij is één van de grootste talenten van Europa. Memphis heeft de techniek van een jonge Cristiano Ronaldo, is heel 'levendig', schiet vanuit alle hoeken en standen en kan doelpunten maken. Hij heeft alles. Memphis is het beste wat Nederland te bieden heeft."