'Iedereen gelooft in hem, maar Van Gaal ziet het duidelijk niet in hem zitten'
Colombiaanse spits wil uitblinken tijdens Copa America

'Iedereen gelooft in hem, maar Van Gaal ziet het duidelijk niet in hem zitten'

21-04-2015 15:45
1

Radamel Falcao had ongetwijfeld meer verwacht van zijn eerste seizoen op Old Trafford. De Colombiaanse spits werd voor een smak geld gehuurd van AS Monaco, maar maakt tot op heden weinig indruk in het shirt van Manchester United.

Falcao, die eerder aan de lopende band scoorde voor onder meer FC Porto en Atlético Madrid, trof namens The Red Devils slechts vier keer doel dit seizoen. Manager Louis van Gaal houdt de vedette vaak op de bank en volgens Carlos Bacca, teamgenoot van Falcao bij de nationale ploeg, heeft de Nederlandse trainer simpelweg geen hoge pet op van zijn peperdure aanwinst.

"Hij (Falcao, red.) blijft kalm, ondanks het feit dat Louis van Gaal het duidelijk niet in hem ziet zitten", vertelt Bacca tegen Gazzetta dello Sport. "Maar in Colombia gelooft iedereen in hem." Volgens de aanvaller van Sevilla focust zijn landgenoot zich na een mislukt seizoen in Engeland nu op de naderende Copa America, dat medio juni van start gaat in Chili. "Radamel kijkt uit naar de Copa America. Hij wil fit blijven en in vorm zijn op het juiste moment. We weten allemaal wat hij kan."

Een sterk optreden tijdens het Zuid-Amerikaanse kampioenschap zou voor de 29-jarige Falcao mogelijk deuren openen naar een nieuwe transfer in de zomer. Manchester United heeft bij de huurdeal met Monaco bedongen dat het de Colombiaan deze zomer kan vastleggen voor ongeveer vijftig miljoen euro, maar het lijkt uitgesloten dat de Engelse grootmacht die optie zal lichten. Bij zijn huidige club ligt Falcao – goed voor een salaris van twaalf miljoen euro per jaar – nog drie seizoenen vast.