Ajacied zag PSV feestvieren: Dat heeft me wel pijn gedaan
"Het gebrek aan scorend vermogen is de belangrijkste reden dat we tweede staan"

Ajacied zag PSV feestvieren: "Dat heeft me wel pijn gedaan"

21-04-2015 17:52
3

PSV werd afgelopen weekend kampioen en vierde feest met veel supporters, Ajax stapte in dezelfde speelronde onder begeleiding van een fluitconcert van het veld in Amsterdam. De club speelde gelijk tegen NAC (0-0). Doelman Jasper Cillessen weet hoe het komt dat na vier succesvolle jaren Ajax niet nog een titel heeft gepakt.

"Het gebrek aan scorend vermogen is de belangrijkste reden dat we tweede staan", zegt Cillessen in gesprek met Voetbal International. "Te veel wedstrijden hebben we niet het gewenste niveau gehaald. Veel te weinig hebben we de tegenstander kapotgespeeld."

"Dan word je dus geen kampioen en moet je toekijken hoe zij feestvieren", vervolgt de doelman van Ajax zijn verhaal. "Dat heeft me wel pijn gedaan. Dat duel van PSV met SC Heerenveen, met alle festiviteiten na afloop… Ik heb het gezien, maar kon er nauwelijks naar kijken."

Volgens Cillessen is het verschil met PSV simpel te verklaren. "Heel simpel, twintig goals. We hebben zelfs een doelpunt minder tegen gekregen dan zij, dus die statistieken zeggen veel. Achterin hebben we de zaakjes niet slecht voor elkaar, alleen daar heb je helemaal niets aan als het geen overwinning oplevert. PSV scoort iedere wedstrijd, die zekerheid hebben wij gewoon niet."