De Boer heeft 'niet leuk' gevoel en komt met goed nieuws over Ajax-spits
"Je weet hoe het voelt om als kampioen het veld op te stappen"

De Boer heeft 'niet leuk' gevoel en komt met goed nieuws over Ajax-spits

21-04-2015 18:38
7

Na zijn woede-uitbarsting van maandagmiddag kijkt Frank de Boer weer vooruit. De trainer van Ajax staat echter met een vreemd gevoel op het trainingsveld.

PSV onttroonde Ajax afgelopen weekend met een 4-1 zege op sc Heerenveen, waardoor De Boer deze week voor de eerste keer in vier jaar niet als kampioen het trainingsveld opstapte. "Je weet hoe het voelt om als kampioen het veld op te stappen en nu moeten we het zonder dat gevoel doen. Dat is niet leuk", zegt hij tegen Ajax TV.

Ajax bereidt zich deze week voor op het uitduel met PEC Zwolle, na de teleurstelling tegen NAC Breda (0-0). De Boer geeft zijn ploeg een 5,5 voor de troosteloze thuiswedstrijd. "Ik denk dat we meer kansen gecreëerd hebben dan de laatste twee wedstrijden bij elkaar, maar van NAC moet je gewoon winnen en dat hebben we verzuimd."

"Tegen een compact spelende tegenstander is het ook gewoon heel moeilijk. Je zag het ook bij Feyenoord die tegen een heel gegroepeerd Go Ahead Eagles speelt. Probeer daar maar eens doorheen te komen", aldus de coach, die teleurgesteld was in zijn spelers. "Meestal hou ik dat voor me en ben ik meer bezig met wat ik in de toekomst individueel tegen spelers ga zeggen."

Ondanks de sportieve tegenvallers was er ook nog goed nieuws te melden in Amsterdam. Arek Milik is op de weg terug van een knieblessure. De Boer denkt dat de Poolse spits wellicht fit genoeg is om zondag bij de wedstrijdselectie te zitten. "Het zou zomaar kunnen. Hij ligt op schema."