Ajax-huurling geniet: 'Publiek hier is relaxed, ze zijn milder dan in Amsterdam'
"Voelt alsof ik hier al jaren speel"

Ajax-huurling geniet: 'Publiek hier is relaxed, ze zijn milder dan in Amsterdam'

22-04-2015 11:11
3

Lerin Duarte heeft in dienst van sc Heerenveen nog niet zijn stempel kunnen drukken. Maar de middenvelder, die wordt gehuurd van Ajax, is positief over zijn verblijf in Friesland. Vooral de houding van het publiek is hem enorm meegevallen.

"De thuiswedstrijden tegen Feyenoord en FC Groningen waren qua sfeer een mooie ervaring. Voor mijn gevoel is het publiek bij sc Heerenveen, en ook bij Heracles, milder dan in Amsterdam", zegt hij tegen FeanFan. "Ik ben ontzettend goed opgevangen. Binnen het team voelt het net alsof ik hier al jaren speel", aldus Duarte, die sinds de winter bij Heerenveen speelt. "Ik vind het een mooie club. De mensen hier zijn vriendelijk en het publiek is relaxed."

In Amsterdam heeft Duarte nog een doorlopend contract, tot medio 2017. Heerenveen heeft een optie tot koop, maar of de Friezen daar gebruik van gaan maken is nog de vraag. "Het liefst wil ik me nog bij Ajax bewijzen. Maar Heerenveen is ook een mooie club, die ook zomaar een optie kan zijn", zei hij vorige week in het Friesch Dagblad.