Denswil voelt zich oneerlijk behandeld: Geldt kennelijk niet voor iedereen...
"Ik werd nog net niet gedwongen"

Denswil voelt zich oneerlijk behandeld: "Geldt kennelijk niet voor iedereen..."

22-04-2015 15:13
8

Stefano Denswil kreeg in december verrassend te horen dat hij mocht vertrekken bij Ajax. Even later vertrok de verdediger naar Club Brugge en was Frank de Boer uitgesproken.

De Ajax-trainer vond dat Denswil genoeg kansen had gekregen, maar niet goed genoeg presteerde. "Ik heb zijn uitspraken gehoord. Het liefst hou ik alles binnenskamers, want binnen de club heeft zich het nodige afgespeeld. Maar laat ik zeggen dat ik de dingen anders zie dan De Boer nu doet voorkomen", reageert de Amsterdammer in Voetbal International.

"Mijn contractsituatie was een van de knelpunten, maar lang niet het allergrootste probleem. Ik denk dat iedereen weet wat het beleid van Ajax inhoudt. Niet verlengen is niet spelen. Maar dat geldt kennelijk niet voor iedereen... (Niklas Moisander, red.)."

"Overal las ik dat ik niet wílde verlengen, dat het om geld ging. Maar er speelden op de achtergrond heel andere dingen", vervolgt Denswil. "In de eerste seizoenshelft heb ik één competitiewedstrijd gespeeld. Moet ik dan bijtekenen, terwijl ik op de bank zit? Zonder enige duidelijkheid hoelang die situatie aanhoudt? Vooropgesteld, Nick Viergever staat goed te voetballen. Maar of Ajax hem vanwege mijn situatie heeft aangetrokken? Tegen mij hebben ze wat anders gezegd."

Denswil had lang de intentie om het jaar af te maken bij Ajax. "Maar eind december zei de clubleiding door te gaan met Moisander. 'Jij mag vertrekken'. Ik werd nog net niet gedwongen, maar er was geen enkel vertrouwen meer. Wat mij betreft hadden we ook nog in april of mei om de tafel gekund. Maar Ajax was heel duidelijk."