'Ik heb veel aan Ajax te danken, maar de situatie is veranderd'
Oud-kandidaat directeur kijkt naar de club

'Ik heb veel aan Ajax te danken, maar de situatie is veranderd'

23-04-2015 07:37
4

Tscheu La Ling werd in 2011 door Johan Cruijff naar voren geschoven als ideale directeur van Ajax. Na allerlei conflicten en rechtszaken kwam het zo ver niet. Nu kijkt de aandeelhouder van het Slowaakse AS Trencin van een afstand toe.

"Ik heb veel aan Ajax te danken, zo kon ik iets terugdoen, maar de situatie is veranderd", vertelt Ling in het Algemeen Dagblad. "Ik heb mijn handen vol aan AS Trencin. Ik zie voor mezelf geen rol meer bij Ajax, maar zie wel veel in samenwerking tussen Ajax en Trencin."

Dat Roger van Boxtel mogelijk de nieuwe directeur wordt, neemt hij voor kennisgeving aan. "Bestuurlijk kan ik me daar in vinden, maar Ajax blijft een voetbalclub. Ik ben dus heel benieuwd hoe hij in de praktijk het voetbalgedeelte gaat benaderen."

De huidige onrust in Amsterdam verbaast Ling niets. "Ach, dat het rommelt, hoort wel bij de club. Mijn advies: spreek je doelstellingen uit, definieer de verantwoordelijkheden binnen de club, zet de spelregels op papier, maar vooral: ga weer op z'n Ajax voetballen. Dominant, aanvallend, met risico."