De Boer neemt wijze les mee naar volgend seizoen: 'Had strikter moeten zijn'
'Moet soms harder zijn'

De Boer neemt wijze les mee naar volgend seizoen: 'Had strikter moeten zijn'

23-04-2015 12:38
23

Frank de Boer staat voor het eerst als trainer van Ajax met lege handen. De trainer behaalde de afgelopen vier jaar vier keer de landstitel. Dat het nu niet gelukt is, heeft de ploeg volgens De Boer aan zichzelf te danken. Maar ook verwijt hij zichzelf iets.

De avonturen in de KNVB Beker en Europa League werden geen succes en in de competitie moesten de Amsterdammers het hoofd buigen voor PSV. Ajax moet dit jaar genoegen nemen met plek twee. "Misschien geef ik wel te veel verantwoordelijkheid aan sommige spelers", concludeert De Boer in gesprek met Ajax Life.

Wedden

Meer odds

"Ik had strikter moeten zijn in wat ik graag wil zien van spelers", vervolgt De Boer. "Ajax heeft per positie een bepaalde visie over hoe een speler daar moet spelen. Daarbij heeft iedere speler zijn eigen identiteit, meestal ook met specifieke kwaliteit. Maar als iemand niet speelt zoals ik dat wil, moet ik daar harder in zijn."

De Amsterdammers hebben nog één punt nodig om officieel de tweede plaats te pakken. Zondag wacht de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.