Boosheid in Twente: Nooit meer wat van gehoord en nu gaat hij naar Ajax
"Kan het daglicht niet verdragen"

Boosheid in Twente: "Nooit meer wat van gehoord en nu gaat hij naar Ajax"

23-04-2015 15:10
3

FC Twente heeft afgelopen maand het pijnlijke besluit genomen om het volledige scoutingsteam op straat te zetten. Rens Walland, de ontdekker van Arjen Robben, snapt daar helemaal niets van. Hij was negen jaar lang parttime scout voor de Tukkerse club.

"De scouting heeft miljoenen voor de club verdiend en wordt nu zomaar afgeserveerd en beschadigd. Waar zijn al die miljoenen eigenlijk allemaal gebleven?", vraagt Wallend zich af in gesprek met TC/Tubantia. Na een gesprek van vijf minuten stonden clubiconen als Evert Bleuming en Jan van Staa op straat. Twente is in zijn ogen dan ook belachelijk met de scouts omgegaan.

"Men heeft in de afgelopen jaren meer dan honderd spelers aangedragen waar helemaal niets mee is gedaan", stelt de scout, die vindt dat de fans recht hebben op de waarheid. "Er was binnen de club nog een tweede scoutingsapparaat actief waar niemand greep op had. Ik heb het vermoeden dat er dingen zijn gebeurd die het daglicht niet kunnen verdragen."

Wallend is al gebeld door scouts van Ajax, AZ en PSV. "Die begrijpen ook niks van het verdwijnen van de scouting en noemen het een grote schande hoe dit allemaal is gegaan." Vooral het vertrek van 'meesterscout' Roy Beukenkamp is in zijn ogen niet te begrijpen.

"Roy is een fantastische scout met misschien wel het beste netwerk in Denemarken van iedereen", aldus Walland. "Zijn contract wordt niet verlengd, terwijl er wel geld was om andere mensen langdurige contracten te geven. Roy was zo'n beetje de eerste die met Kasper Dolberg op de proppen kwam, een groot Deens talent. Op dat moment kostte hij niet veel. We hebben er nooit meer wat van gehoord en nu gaat hij naar Ajax", besluit Walland.