Als je hier kijkt, zie je meteen dat er meer routiniers rondlopen dan bij Ajax
"Zoiets had ik niet eerder meegemaakt"

"Als je hier kijkt, zie je meteen dat er meer routiniers rondlopen dan bij Ajax"

23-04-2015 19:41
17

Stefano Denswil verruilde in de winterstop Ajax voor Club Brugge en heeft daar nog geen moment spijt van gehad. De ervaring binnen de ploeg is het grootste verschil tussen de Nederlandse en Belgische topclub, beweert de verdediger.

"Als je kijkt naar onze selectie, zie je meteen dat er meer routiniers rondlopen dan bij Ajax", aldus Denswil, die wijst op Timmy Simons, Tom De Sutter, Davy De Fauw en oud-Feyenoorder Ruud Vormer, in gesprek met Voetbal International. "Ze hebben allemaal genoeg ervaring om een ploeg te sturen."

Wedden

Meer odds

"Het is misschien makkelijk om nu te zeggen dat ik als jonge speler lekkerder kan voetballen. Maar het helpt wel, hoor, een leider in het team die in de kleedkamer het woord neemt."

Denswil prijst vooral de leiderscapaciteiten van de 36-jarige Simons. "Hij spreekt je ook buiten het veld aan. 'Het wordt weer eens tijd dat je het krachthonk ingaat', zei hij laatst tegen een speler die op de training iets minder had gepresteerd. Zoiets had ik niet eerder meegemaakt. Geen verwijt naar Ajax, maar iedereen heeft daar denk ik wel kunnen zien dat te weinig ervaren spelers in een ploeg invloed heeft op de prestaties."