Boilesen: 42 maar? Dat aantal zegt genoeg. Ik heb stilgestaan
"Ik ben dus niet zo ervaren als je zou denken"

Boilesen: "42 maar? Dat aantal zegt genoeg. Ik heb stilgestaan"

23-04-2015 20:29
3

Nicolai Boilesen draagt bij afwezigheid van Niklas Moisander de aanvoerdersband in Amsterdam. De Deen is de enige speler in de huidige selectie die erbij was toen Ajax de dertigste ster greep in 2011.

Heel veel ervaring heeft hij echter niet. Boilesen speelde voor aanvang van dit seizoen slechts 42 wedstrijden in het Amsterdamse vlaggenschip. "42 maar? Dat aantal zegt genoeg", reageert de linksback, die lang werd achtervolgd door blessureleed, in gesprek met Ajax Life. "Ik heb twee jaar stil gestaan, zeg maar."

"Ik zit lang bij het eerste elftal, ik ben dus vooral ervaren buiten het veld. Ik heb veel meegemaakt. Maar het aantal wedstrijden dat ik in al die jaren heb gespeeld, is niet zo heel hoog. Qua speelminuten ben ik dus niet zo ervaren als je zou denken."

Boilesen is de laatste maanden vaak de gebeten hond onder de Ajax-supporters. Dat krijgt hij zelf ook mee. "Je stapt met een slecht gevoel van het veld, neemt dat mee naar huis. De volgende wedstrijd wil je nog meer geven, maar daardoor gaat het juist nog meer mis", probeert de international het te verklaren. "Het gaat erom dat je de juiste balans vindt tussen spanning en motivatie. Te veel spanning of motivatie beperkt je juist."