Eredivisie-wedstrijd op losse schroeven door grote problemen met stadion
Kans is aanwezig dat wedstrijd wordt verzet

Eredivisie-wedstrijd op losse schroeven door grote problemen met stadion

23-04-2015 23:49
6

De kans is aanwezig dat de Eredivisie-wedstrijd tussen NAC Breda en Heracles Almelo zaterdag niet doorgaat. Er zijn grote problemen met het Rat Verlegh Stadion.

NAC belegde donderdagavond laat een persconferentie, waarin de problemen werden toegelicht. De hoofdtribune van het stadion is door meerdere scheuren in het beton gevaarlijk en wordt vrijdagochtend getest. Bij een negatieve uitslag worden de opties bekeken.

Wedden

Meer odds

Het ziet er naar uit dat de 700 uitsupporters uit Almelo komend weekend thuis kunnen blijven. Over anderhalve week mogen ze waarschijnlijk alsnog komen. NAC, Heracles en de KNVB zijn in gesprek over een uitstel van de wedstrijd naar zaterdag 2 mei. Een andere optie is het duel spelen voor deels lege tribunes.

Er zijn al langer problemen met het Rat Verlegh Stadion, dat volgens het ingenieursbureau ABT onveilig zou zijn. Een dansende of springende massa kan gevaar opleveren, oordeelde het bedrijf. De gemeente reageerde vervolgens laconiek door te stellen dat de thuishaven van NAC bij 'normaal gebruik' in prima staat is, maar moet nu mogelijk alsnog op zijn schreden terugkomen.