Dat moeten we bevestigen en dan is Ajax de beste tegenstander die je kunt krijgen
"Er komt ooit een einde aan die reeks"

"Dat moeten we bevestigen en dan is Ajax de beste tegenstander die je kunt krijgen"

24-04-2015 08:12
3

PEC Zwolle hoopt komend weekend een einde te maken aan een indrukwekkende serie van Ajax. De Amsterdammers verloren in twintig wedstrijden op kunstgras nog geen enkele keer. Vijftien keer werd er gewonnen, vijf duels eindigden in een gelijkspel.

Door het type voetbal van Ajax is PEC-coach Ron Jans niet verrast door die knappe reeks. "Het zal bij de spelopvatting en het positiespel van Ajax passen. Maar er gaat ooit een einde aan die serie komen", waarschuwt hij de Amsterdammers alvast.

PEC, dat is uitgegroeid tot een angstgegner voor Ajax, wil een week voor de bekerfinale vertrouwen opdoen. "Het wordt de vraag of Ajax in staat is om zich over de matheid heen te spelen en het is aan ons om te laten zien of wij klaar zijn voor de bekerfinale (3 mei, red.)", zegt Jans in De Telegraaf.

Met een zege kan bovendien een plek voor de play-offs worden veiliggesteld. "We hebben dit seizoen veel afgedwongen en veel complimenten gekregen, maar dat moeten we wel tot het einde toe bevestigen. Dan is Ajax de beste tegenstander die je kunt krijgen."