Geen spijt van PEC na vertrek bij Ajax: Er was interesse uit het buitenland
"Het is alweer een tijdje geleden dat ik bij een huldiging een dansje heb kunnen doen"

Geen spijt van PEC na vertrek bij Ajax: "Er was interesse uit het buitenland"

24-04-2015 09:40
3

Voor Jody Lukoki blijven de wedstrijden tegen Ajax bijzonder. De 22-jarige buitenspeler kijkt dan ook uit naar zondag, als de Amsterdammers op bezoek komen in het IJsseldelta Stadion van PEC Zwolle.

"Ik ken veel van de jongens van Ajax natuurlijk nog goed, dus het is leuk als ik ze zondag sportief een beetje pijn kan doen. Het zou geweldig zijn als we een goed resultaat behalen", begint Lukoki in gesprek met Ajax Showtime. "Het is een beladen wedstrijd, die in no-time uitverkocht was. Ajax zit in een lastige situatie en wij spelen thuis, dus we hoeven nergens bang voor te zijn."

In Zwolle zijn echter ook al veel ogen gericht op volgende week. "De komende bekerfinale tegen FC Groningen is heel belangrijk voor ons, want als we de beker winnen, plaatsen we ons direct voor de groepsfase van de Europa League. Een huldiging wil ik ook weer een keer meemaken. Het is alweer een tijdje geleden dat ik bij een huldiging een dansje heb kunnen doen", aldus Lukoki, die geen spijt heeft van zijn transfer naar PEC.

"Ik ontwikkel me nu goed in Zwolle, dus ik ben blij dat ik de stap heb gemaakt. Afgelopen zomer was er interesse uit het buitenland, maar ik heb met mijn zaakwaarnemer (Chiel Dekker red.) gekozen voor mijn ontwikkeling. Nu werk ik bij PEC met Ron Jans, een hele goede trainer die me duidelijkheid geeft, maar ook de vrijheid die ik nodig heb." De 22-jarige aanvaller was in 25 wedstrijden goed voor 2 doelpunten en 3 assists.