Beerens maakt kennis met Duitsers: Je fietst weg en doet je werk
Nederlandse vleugelaanvaller looft werkethiek van Duitsers

Beerens maakt kennis met Duitsers: "Je fietst weg en doet je werk"

24-04-2015 11:03

Sinds dit seizoen speelt Roy Beerens in Duitsland bij Hertha BSC. De vleugelaanvaller ziet een wereld van verschil met Nederland. Nederlanders zeuren in de ogen van Beerens teveel. Hard werken wordt beloond in Berlijn.

"In Duitsland kan elke spler de statistieken van zijn loopacties en zijn persoonlijke duels bekijken", zegt Beerens in gesprek met de Volkskrant. "Zo kun je analyseren of een speler fit is of niet. Als ik minder heb gelopen dan normaal, word ik ermee geconfronteerd. Ik ben fysiek sterker geworden bij Hertha. Dat moest ook wel, anders doe je hier niet mee."

"Per wedstrijd wordt berekend hoeveel kilometers we als team hebben gelopen", gaat Beerens verder. "Stel dat de tegenstander 121 kilometer heeft afgelegd, gedeeld door elf spelers. Als wij dan op 110 kilometer uitkomen, hebben wij formeel met een man minder gespeeld. Het betekent dat we minder arbeid hebben geleverd en minder duels hebben gewonnen. Zo kun je hier geen wedstrijden winnen." Wedstrijden winnen doet Hertha wel. De ploeg staat op een dertiende plek in de Bundesliga.

"In de Bundesliga staat de teamgeist centraal", vertelt Beerens, die een betere werkethiek ziet in Duitsland dan in Nederland. "Bij Hertha zeurt niemand als we vijf kilometer moeten lopen of op de mountainbike worden gezet. Je fietst weg en doet je werk. In Nederland zouden spelers vragen waarom ze dat moeten doen."