Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij PSV
Alle spelers met een aflopend contract bij PSV

Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij PSV

04-05-2015 14:00
1

Het einde van het seizoen nadert en alle clubs in de Eredivisie hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert deze week een overzicht van alle spelers die na dit seizoen transfervrij zijn, met om te beginnen de selectie van landskampioen PSV. Onderstaand de spelers die in Eindhoven uit hun contract lopen.

Zakaria Bakkali
Bakkali mag vertrekken en wordt in verband gebracht met een ruildeal tussen Atlético Madrid en RSC Anderlecht. De buitenspeler, ook bestempeld als probleemkind, speelde dit seizoen vijf wedstrijden voor de beloften.

Abel Tamata
Tamata, die geen contractverlenging krijgt, wordt in verband gebracht met een overstap naar NAC Breda. De linksback speelde in vijf seizoenen 23 wedstrijden voor PSV.

Jong PSV

Erik Quekel
Quekel werd voor een half seizoen gehuurd van FC Den Bosch. In maart werd bekend dat PSV niet verdergaat met de spits, die 28 wedstrijden speelde voor de beloften en daarbij acht keer doel trof. Het contract van Quekel loopt ook bij FC Den Bosch na dit seizoen af. 

Hjörtur Hermannsson
PSV overweegt om het contract van de jonge centrale verdediger Hermannsson te verlengen. Hermansson, die kampt met een heupblessure, speelde dit seizoen geen enkele rol in de hoofdmacht, maar zou toch mogen hopen op een plek in de A-selectie.

Elvio van Overbeek
Van Overbeek, dit seizoen basisspeler bij Jong PSV, mag vertrekken. De buitenspeler speelde drie jaar bij de beloften, maar tot een doorbraak in het eerste elftal kwam het niet. Van Overbeek wordt in verband gebracht met FC Den Bosch.

Farshad Noor
PSV gaat het contract van Noor niet verlengen. De middenvelder was dit seizoen goed voor 33 wedstrijden bij de beloften.

Mohamed Rayhi
De contractonderhandelingen met Rayhi duren nog altijd voort. Rayhi geldt al jaren als een groot talent op de Herdgang, maar debuteerde nog niet in het eerste elftal.

Andjelo Rudovic
Rudovic kwam begin dit seizoen over van het Montengrijnse Mogren. De aanvallende middenvelder mocht zich bewijzen bij Jong PSV, maar slaagde daar niet in. Het contract van Rudovic wordt niet verlengd.

PSV onder 19

Ryan Hiwat
Hiwat mag op zoek naar een nieuwe club. Hiwat kwam in 2012 over vanuit de jeugd van Sparta Rotterdam. 

Aflopend huurcontract

Naast alle spelers die transfervrij op te pikken zijn, zijn er ook spelers die beschikken over een aflopend huurcontract en terugkeren naar hun club. Onderstaand de namen die hieronder vallen.

Karim Rekik 
Karim Rekik had dit seizoen, samen met Jeffrey Bruma, een groot aandeel in het kampioenschap van PSV. De Eindhovenaren hopen ook volgend seizoen weer gebruik te kunnen maken van de diensten van de Manchester City-huurling. Rekik, die bij City een contract heeft tot medio 2016, gaat er zelf echter niet van uit dat hij volgend seizoen in het shirt van PSV speelt.

 

Nicolas Isimat-Mirin
Isimat-Mirin is in korte tijd uitgegroeid tot publiekslieveling bij PSV. De Franse centrale verdediger kwam dit seizoen op huurbasis over van AS Monaco, waar hij nog een contract heeft tot medio 2017. PSV hoopt Isimat-Mirin definitief over te kunnen nemen. 

Danny Wintjens
In de zoektocht naar een geschikte derde doelman kwam PSV in januari terecht bij Danny Wintjens. Wintjens wordt in principe voor een halfjaar gehuurd van VVV-Venlo, waar hij tot de zomer van 2016 onder contract staat. Met de belangstelling van PSV voor doelman Gino Coutinho (ADO Den Haag) lijkt de rol van Wintjens in Eindhoven uitgespeeld. Ook Luuk Koopmans is een van de mogelijke kandidaten om uit te groeien tot derde doelman.

François Marquet
Marquet werd de afgelopen transferperiode op huurbasis overgenomen van Standard Luik met een optie tot koop. De middenvelder kende een lastige start bij Jong PSV, maar begint steeds meer zijn draai te vinden. Marquet speelde negen wedstrijden voor de beloften waarin hij vijf keer scoorde. Het is nog niet bekend of PSV de optie tot koop gaat lichten, PSV beslist daar deze maand over. Marquet heeft bij Standard Luik een contract tot medio 2016.