Milik meldt zich, zondebok traint apart, mogelijk nieuwe spits bij Ajax
Nog de vraag hoe spitspositie wordt ingevuld

Milik meldt zich, zondebok traint apart, mogelijk nieuwe spits bij Ajax

24-04-2015 11:28
6

De kans is groot dat Arek Milik zondag zijn rentree kan maken bij Ajax. De Poolse spits trainde vrijdag volledig mee met de spelersgroep van trainer Frank de Boer.

Milik deed aan alle oefenvormen mee en maakt dus weer volledig deel uit van de groep. Het is vrijwel zeker dat De Boer hem opneemt in de wedstrijdselectie van Ajax voor het competitieduel met PEC Zwolle, dat voor zondag op de rol staat.

In de laatste interlandperiode liep Milik een vervelende knieblessure op, die hem uiteindelijk vier weken kostte. In de tussentijd zette hij wel zijn handtekening onder een vierjarig contract in Amsterdam.

Het is nog de vraag of de spits tegen PEC in de basis staat. De Boer heeft ook de beschikking over Kolbeinn Sigthórsson en eventueel Richairo Zivkovic, terwijl Viktor Fischer op de vrijdagtraining werd gebruikt als centrumspits. Dat ging hem volgens Voetbal International-verslaggever Simon Zwartkruis 'behoorlijk goed af'. Ook in de partijvorm stond hij in de punt van de aanval én droeg hij een hesje.

Tegenover de terugkeer van Milik staat de absentie van Nicolai Boilesen. De bekritiseerde Deen, die bij afwezigheid van Niklas Moisander de aanvoerdersband draagt, trainde vrijdag apart van de groep op De Toekomst.