Barcelona en Real Madrid ontlopen elkaar, Robben kan borst natmaken
Mooie loting in Nyon

Barcelona en Real Madrid ontlopen elkaar, Robben kan borst natmaken

24-04-2015 12:25
27

Arjen Robben en Bayern München moeten met FC Barcelona afrekenen om de finale van de Champions League te bereiken. De Duitse en Spaanse topclubs werden vrijdag bij de loting voor de halve eindstrijd in het Zwitserse Nyon aan elkaar gekoppeld. Bayern speelt eerst uit.

Robben deed in de kwartfinales tegen FC Porto niet mee bij de Duitse recordkampioen. De Oranje-international is momenteel herstellende van een blessure aan een buikspier. Afgelopen woensdag liet hij weten dat hij nog zo'n twee weken nodig heeft om weer fit te worden. Dat zou betekenen dat hij net op tijd speelklaar is voor de eerste ontmoeting met de Catalanen, die op 5 of 6 mei plaatsvindt. De return is op 12 of 13 mei.

De statistieken zijn in het voordeel van Bayern. De clubs speelden acht keer tegen elkaar in de Champions League. Bayern won vijf van die duels. Twee jaar geleden troffen de clubs elkaar ook al in de halve finale. Toen won Bayern beide duels met overtuigende cijfers. In München werd het 4-0, waarna Bayern in Camp Nou met 0-3 won.

De andere halve finale gaat tussen Juventus en regerend Champions Leaguewinnaar Real Madrid. De regerend kampioen van Italië speelt eerst thuis en reist een week later af naar Bernabeu. De laatste keer dat Juventus de halve finales bereikte was in 2003. De club uit Turijn werd ook toen aan Real gekoppeld en schakelde de Spanjaarden uit.

De finale van de Champions League is op 6 juni in Berlijn. De winnaar van het duel tussen Juventus en Real geldt dan als thuisploeg.

De loting:
FC Barcelona - Bayern München
Juventus - Real Madrid