Friese figurant op Eindhovens kampioensfeestje: Dat had te maken met PSV
"We hebben het hele seizoen kenbaar gemaakt dat we dit willen"

Friese figurant op Eindhovens kampioensfeestje: "Dat had te maken met PSV"

24-04-2015 12:58

SC Heerenveen was vorige week de figurant op het kampioensfeestje van PSV. Dwight Lodeweges hoopt dat het in de competitiewedstrijd tegen Willem II beter gaat.

Heerenveen ging vorige week met 4-1 de boot in tegen de Eindhovenaren. Lodeweges had gehoopt dat zijn ploeg beter partij kon bieden. "We waren niet top, vooral niet in de omschakelmomenten. Dat had te maken met PSV, maar wij hadden het ook beter kunnen doen", aldus de trainer op de clubsite.

PSV werd kampioen, maar ook voor Heerenveen ligt een 'prijs' klaar. Bij een zege is deelname aan de play-offs voor Europees voetbal veiliggesteld. "Dat zou fantastisch zijn. We hebben het hele seizoen kenbaar gemaakt dat we dit willen. Als het lukt, is het werelds, mooi voor de club, fans en spelers en een bevestiging dat we op de juiste weg zijn."

Lodeweges weet nog niet zeker hoe zijn verdediging er zaterdagavond uitziet. Stefano Marzo (geschorst), Doke Schmidt (enkel) zijn er niet bij en de inzetbaarheid van Joost van Aken (hamstring) is twijfelachtig. Hij rekent niet op de verdediger. "Ik moet nog overleggen met de medische staf, maar normaal gesproken speelt Joost niet."