De Jong hakt knoop door en doet voorlopig stap terug als trainer Cambuur
"Zijn cv wordt er ook mooier van"

De Jong hakt knoop door en doet voorlopig stap terug als trainer Cambuur

24-04-2015 13:11
1

Henk de Jong zit zondag tegen FC Dordrecht voor de laatste keer op de bank bij SC Cambuur. Althans, dit seizoen. De trainer geeft het stokje voorlopig over aan Sandor van der Heide.

De rechterhand van De Jong krijgt in de laatste twee competitiewedstrijden de eindverantwoording in handen. De hoofdtrainer gaat 6 mei namelijk onder het mes, zo maakte hij vrijdagmiddag bekend in gesprek met Huis aan Huis. "Ik krijg een nieuwe knie", vertelt De Jong.

"Door die ingreep nu uit te laten voeren ben ik vanaf de voorbereiding op het nieuwe seizoen er zeker helemaal weer bij. Voor Sandor is het prachtig om mee te mogen maken dat hij de leiding mag hebben in twee Eredivisie-wedstrijden. Zijn cv wordt er ook mooier van."

Van der Heide is vereerd met de tijdelijke promotie. Het komt hem bovendien goed uit. "Natuurlijk is het vervelend voor Henk dat hij nu even pas op de plaats moet maken maar het zat er al heel lang aan te komen die ingreep. Bij dezen meld ik ook gelijk dat ik me aan ga melden voor de cursus Coach Betaald Voetbal."