Ajax mist drietal en is respectvol: 'Zij worden niet bij het grof vuil gezet'
Coach voorzichtig met herstellende spelers

Ajax mist drietal en is respectvol: 'Zij worden niet bij het grof vuil gezet'

24-04-2015 13:40

Ajax mist zondag tegen PEC Zwolle nog Nicolai Boilesen, Daley Sinkgraven en Arek Milik. Frank de Boer vindt het niet verstandig om in deze fase van het seizoen risico met spelers te nemen.

Ajax is officieus al zeker van de tweede plaats, waardoor er weinig meer op het spel staat voor de Amsterdammers. "Milik zou eventueel kunnen spelen, maar we kunnen beter deze wedstrijd overslaan. Dan heeft hij twee weken de tijd om zich voor te bereiden op Cambuur-thuis", doelt De Boer op het vrije weekend dat Ajax volgende week heeft in verband met de bekerfinale.

"Hetzelfde geldt voor Daley Sinkgraven. Moet je dat forceren? Ik wil in deze fase geen risico's nemen", aldus de coach, die met een nieuwe spits lijkt te gaan spelen: Viktor Fischer. De Deen maakte tegen NAC Breda (0-0) zijn rentree en is topfit. "Of hij klaar is voor een basisplaats? Ja."

Hoewel Ajax al veel bezig is met volgend seizoen, betekent het niet automatisch dat vertrekkende spelers zoals Niklas Moisander niet meer spelen. "Degenen die hier jaren hebben gespeeld, verdienen een waardig afscheid en moeten niet zomaar bij het grof vuil worden gezet", aldus de coach.

Ajax treft in PEC Zwolle een tegenstander die het de Amsterdammers vaak lastig maakte. "Ze hebben ons vaak gepakt waar wij op dat moment gevoelig voor waren. Ik heb er alle hoop op dat we zondag een goed resultaat halen", besluit De Boer.