FC Utrecht zit gebakken: Hij is de beste trainer onder wie ik heb gewerkt
"Hij is een perfectionist"

FC Utrecht zit gebakken: "Hij is de beste trainer onder wie ik heb gewerkt"

24-04-2015 14:05

FC Utrecht maakte deze week de komst van Erik ten Hag als nieuwe hoofdtrainer rond. Bart Vriends maakt de spelers van de club uit de Domstad alvast warm.

Vriends werkte bij Go Ahead Eagles samen met Ten Hag, die na de promotie in Deventer naar Bayern München vertrok. In de zomer stapt hij over naar Utrecht. Wilco van Schaik, algemeen directeur van Domstedelingen, won de laatste weken advies in, onder meer bij Vriends.

"Ik heb Wilco gezegd dat Ten Hag de beste trainer is onder wie ik heb gewerkt", vertelt de verdediger van Go Ahead aan het Algemeen Dagblad. "Ik kwam halverwege het seizoen bij de Eagles, hij heeft ons klaargestoomd voor de nacompetitie en de promotie."

"Hij is een perfectionist, in de goede zin van het woord. Kritisch ook. Win je met 4-1, dan komt hij met beelden van wat er fout is gegaan. Je hebt als speler constant het gevoel dat hij je in de gaten houdt. Zelfs wisselspelers zeiden na de promotie dat ze onder hem veel beter waren geworden, dat zegt genoeg. Hij lijkt me een prima keuze voor Utrecht."