De Boer reageert op kritiek: 'Even kijken waar de houdbaarheidsdatum staat'
Trainer gaat in op ontevredenheid bij spelers

De Boer reageert op kritiek: 'Even kijken waar de houdbaarheidsdatum staat'

24-04-2015 14:02
8

Frank de Boer is niet van plan om Ajax alsnog te verlaten. De coach krijgt de laatste weken flinke kritiek vanwege het saaie spel van zijn ploeg. Hij kijkt onverminderd positief naar de toekomst.

Her en der werd gesuggereerd dat de houdbaarheidsdatum van De Boer bij Ajax verlopen is. De Ajax-trainer werd daar vrijdag op het wekelijkse persmoment mee geconfronteerd. "De houdbaarheidsdatum…even kijken waar die staat", grapte de coach. "Nee, ik heb ontzettend veel zin in volgend seizoen."

De problemen die bij Ajax intern spelen, hebben vooralsnog geen effect op de werkzaamheden van De Boer. "Ik heb nog niemand gesproken, het is vrij rustig op de club. Of ik me nog gesteund voel? Ja." Dát er kritiek is bij supporters, vindt de coach volkomen logisch. "Zodra het minder goed gaat, krijg je kritiek. Dat vind ik niet erg, dat hoort bij coach zijn. Ik doe gewoon mijn stinkende best en ik heb heel veel zin in volgend seizoen."

Net zoals eerder deze week stelde De Boer zich ook kwetsbaar op na de matige resultaten van de laatste maanden. "Misschien had ik sneller scherpte moeten eisen. Je hebt een bepaalde verantwoordelijkheid die je geeft aan een spelersgroep. Misschien had ik nadrukkelijker aanwezig moeten zijn. Dan kom je meer op het politieagent-achtige uit. Daar moet je altijd een balans in vinden. Of ik dat volgend seizoen anders ga doen? Niet heel anders, maar wel iets anders."