AZ-trainer bezig met Twente-smaakmakers: Dat zegt wat, cijfers liegen niet
"Het zijn allebei hartstikke goede spelers"

AZ-trainer bezig met Twente-smaakmakers: "Dat zegt wat, cijfers liegen niet"

24-04-2015 15:32
1

AZ neemt het mét Wesley Hoedt in de basis zondag op tegen FC Twente, in de Grolsch Veste. Derrick Luckassen is daardoor bankzitter. AZ-trainer John van den Brom heeft een haast fitte selectie, op Jan Wuytens na. De Alkmaarders hebben nog kans op de derde plek, al moet er dan gewonnen worden. Feyenoord, de huidige nummer drie, moet dan ook de nodige punten laten liggen.

Van den Brom geeft zondag in Enschede de voorkeur aan Hoedt in het centrum naast Jeffrey Gouweleeuw. De achterliggende reden? "Luckassen heeft het goed gedaan. Ik heb hem uitgelegd dat we nu weer op Wesley terugvallen. Dat snapt hij. Ik hou van een rechts- en een linkspoot naast elkaar. Dat is het meest ideale", vertelt Van den Brom op de clubsite van AZ. Verder start Aron Jóhannsson in de spits en zit Robert Mühren op de bank.

De Alkmaarders weten dat het in Enschede lastig voetballen is, zo bleek eerder dit seizoen in de beker, toen er verloren werd. "We hebben toen kansloos verloren. Twente speelde de beste wedstrijd van het seizoen. Dat gaven ze zelf na afloop ook toe. Die nederlaag betekent echter niet dat ik revanchegevoelens ga opwekken, want er is bij beide ploegen ondertussen veel veranderd."

Twente zit in de financiële problemen en daalde door puntenaftrek flink op de ranglijst. Hakim Ziyech is één van de lichtpuntjes in tijden van nood, zo weet ook Van den Brom. "Het is echter geen kwestie van alleen Ziyech afstoppen, want ze hebben met jongens als Renato Tapia, Youness Mohktar en Jesús Corona nog meer kwaliteit rondlopen. Maar inderdaad, Ziyech is goed bezig: hij heeft de meeste assists van de Eredivisie. Dat zegt wat, cijfers liegen niet. Andersom zal FC Twente er ook mee bezig zijn dat zij Steven Berghuis willen afstoppen. Het zijn allebei hartstikke goede spelers."