Ook scheuren in degradatiestrijd rond NAC: Dan is dat competitievervalsing
"Wij gaan ervan uit dat de KNVB voor een eerlijk competitieverloop kiest"

Ook scheuren in degradatiestrijd rond NAC: "Dan is dat competitievervalsing"

24-04-2015 16:18
8

Go Ahead Eagles en Excelsior volgen de onzekere situatie bij NAC Breda met argusogen. De hoofdtribune van het Rat Verlegh Stadion is door betonscheuren onveilig en daardoor wordt het duel met Heracles Almelo mogelijk uitgesteld.

Go Ahead en Excelsior gaan bezwaar maken als het duel naar volgende week wordt verplaatst. Bestuurders van beide clubs, die met de Bredanaars en Almeloërs in een hevige degradatiestrijd zijn verwikkeld, nemen in gesprek met FOX Sports het woord 'competitievervalsing' in de mond.

Edwin Lugt, voorzitter van Go Ahead, noemt het verzetten van NAC – Heracles onbespreekbaar. "Als de wedstrijd niet doorgaat en op een andere datum wordt gespeeld, is dat competitievervalsing. Wij doen een beroep op de KNVB om het sportieve aspect voorop te stellen, dat is ook hun plicht. Het kan niet zo zijn dat door één tribune het duel niet door kan gaan. Als de wedstrijd toch een andere datum krijgt, maken wij natuurlijk bezwaar."

Ook Ferry de Haan houdt de situatie in Breda scherp in de gaten. "Wij gaan ervan uit dat de KNVB voor een eerlijk competitieverloop kiest", zegt de algemeen directeur. "Het is ook niet zo dat dit pas net aan het licht komt. De problemen met de tribune bij NAC spelen al een tijdje. Het is niet iets van gisteren. Wij vinden verzetten geen optie. Gebeurt dat wel, dan zullen we vanwege competitievervalsing bezwaar maken en ons ongenoegen bij de KNVB duidelijk maken."

NAC moet voor 17:00 uur laten weten of de thuiswedstrijd tegen Heracles door kan gaan. Door een constructiefout is er ernstige scheurvorming ontstaan in de hoofdtribune. In de middag wordt tests met zakken kunstmest uitgevoerd.