Vitesse ontwikkelt op opmerkelijke manier 'nieuw wapen': Met een bal van vijf kilo
"Door Kevin ben ik weer naar een hoger niveau gegaan de afgelopen weken"

Vitesse ontwikkelt op opmerkelijke manier 'nieuw wapen': "Met een bal van vijf kilo"

24-04-2015 16:33
2

Kevin Diks brak dit seizoen bij Vitesse door als rechtsback en heeft een opvallende mentor achter zich staan: teamgenoot Guram Kashia. De centrumverdediger helpt de achttienjarige Diks met allerlei dingen, zo werd in een eerder interview al duidelijk. En ze oefenen op een nieuw wapen...

"Na de winterstop toen ik veel ging spelen is hij gaan praten met mij. We hebben het gehad over voeding, ontwikkeling en rustig blijven. Samen hebben we een plan gemaakt. Zo doe ik bijvoorbeeld aan extra krachttraining en verbeteren we met een zware bal van vijf kilo mijn ingooi. Dat gaat al steeds beter. Ik heb er al profijt van. Ook hebben we voedingsplan gemaakt met wat ik moet eten. Ik bedank hem ook heel vaak maar hij vindt het leuk om te doen", geeft Diks te kennen tegenover Omroep Gelderland.

Wedden

Meer odds

Kashia is als mentor lovend over zijn 'pupil': "Hij zorgt voor meer balans in het team en helpt mij ook bij het verdedigen. Door Kevin ben ik weer naar een hoger niveau gegaan de afgelopen weken. Zo helpen we elkaar. Die lange ingooi doen we ongeveer drie keer per week. Het zijn details die een resultaat kunnen bepalen. Het doel is die bal in de doelmond te krijgen. Samen hebben we plezier. Maar we leggen niet te veel druk op hem. Hij is pas achttien."

Vitesse zit in ieder geval in een flow en neemt het vrijdag op tegen ADO Den Haag. Hopend op plaatsing voor Europees voetbal, misschien wel via plek drie, die momenteel door Feyenoord wordt bezet. "Onze flow van nu is een groot voordeel. Het besef is er. We merken in de groep dat het mogelijk is. De teamspirit is sterk en we zijn na de winterstop beter geworden in het helpen van elkaar. De mentaliteit en het groepsgevoel zijn verbeterd. Nu moeten we onze eigen wedstrijden blijven winnen en dan moet het lukken. Want het is erger om opgejaagd te worden dan zelf jagen", aldus Diks.