Positieve terugkoppeling van 'Ajacieden' in aanloop naar 'Ajax-thuis' en bekerfinale
"Als er wat misgaat is het seizoen voor hem voorbij"

Positieve terugkoppeling van 'Ajacieden' in aanloop naar 'Ajax-thuis' en bekerfinale

24-04-2015 17:24

PEC Zwolle staat een leuke, maar zware pot tegen Ajax te wachten. Trainer Ron Jans van de Zwollenaren hoopt op een stunt tegen de Amsterdammers, maar laat Ryan Thomas uit voorzorg aan de kant.

Thomas kampte met een bilspierblessure en Jans is niet van plan risico's te nemen met zijn pupil. Al helemaal niet met het oog op de naderende bekerfinale. "Als er wat misgaat is het seizoen voor hem voorbij en dat willen we niet", geeft de trainer in De Stentor aan. Over twee 'Ajacieden' was er goed nieuws. Ex-Ajacied Jody Lukoki is er wel bij en Ajax-huurling Sheraldo Becker is na weken blessureleed terug. Trent Sainsbury is geschorst.

Na de nederlaag tegen streekgenoot Heracles Almelo (2-0) wil Jans dat zijn ploeg zich herpakt. "Een thuiswedstrijd tegen Ajax met een uitverkocht stadion, dat is al een prikkel. Als je goed speelt, haal je daar het nodige vertrouwen uit voor de bekerfinale van volgende week (tegen FC Groningen, red.). Terwijl je nog niet teveel aan die finale moet denken. Want dat werkt verslapping in de hand, en dan raak je zomaar geblesseerd", meent Jans, die wil stunten. "Ajax vecht er tegen om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan. Laten wij die serie nog maar even doorzetten."