Ajax komt met contractnieuws over verdediger: Geeft een boost, veel vertrouwen
Nieuws van Ajax over talentvolle verdediger

Ajax komt met contractnieuws over verdediger: "Geeft een boost, veel vertrouwen"

24-04-2015 17:33
11

Ajax heeft het contract van Kenny Tete opengebroken en verlengd tot medio 2018. De Amsterdammers maken daar melding van op hun eigen website. "Dit contract geeft me een boost, veel vertrouwen", aldus Tete.

Aanvankelijk had Tete bij Ajax een contract tot medio 2015, maar die verbintenis is volgens Ajax nu verbeterd en dus tot medio 2018 verlengd. Centrumverdediger annex rechtsback Tete maakte in februari zijn debuut in het duel met AZ (0-1) en kon nog geen vaste basisplaats bemachtigen. "Ik ben eigenlijk rechtsback, alleen de laatste anderhalf jaar heb ik in Jong Ajax als rechts centraal gespeeld. Maar bij Ajax 1 verwacht ik dat ik me toch weer op die backpositie moet richten."

De hoofdpersoon spreekt van 'een boost', het vernieuwde contract geeft hem vertrouwen. "Ik hoop dat ik dat vertrouwen terug kan geven aan de club. Ik heb me goed ontwikkeld dit seizoen, het liefst had ik nog meer minuten gemaakt in Ajax 1, maar ik ben sowieso blij dat ik mijn debuut heb gemaakt. Mijn doel is nu om vaste waarde te worden."

Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, is lovend over Tete. "Kenny speelt al tien jaar bij Ajax. Hij kent de club goed, zit ook al een tijd bij de selectie. Hij is fysiek heel erg sterk. Ik ben zelf linksbuiten geweest en ik weet zeker dat je als aanvaller een heel lastige middag hebt, als Kenny tegenover je staat. Het is nu aan hem om zich in het eerste te spelen."