Jonge Ajacied reageert verheugd op besluit van De Boer: 'Dat is altijd lekker'
"Het is altijd lekker om minuten te krijgen"

Jonge Ajacied reageert verheugd op besluit van De Boer: 'Dat is altijd lekker'

24-04-2015 17:49
2

Voor Jaïro Riedewald liggen er in de komende weken waarschijnlijk speelminuten bij Ajax 1 in het verschiet. De verdediger, die ook als controlerende middenvelder kan spelen, gaat in op de kansen die er liggen.

"Het is altijd lekker om minuten te krijgen, vooral omdat de trainer heeft aangegeven dat hij nu speelminuten wil geven aan jongens waar hij toekomst in ziet", aldus Riedewald in gesprek met Ajax TV. "Dan kan je als speler ook wennen aan de posities en de speelstijl van het elftal. Dit seizoen heb ik regelmatig op het middenveld gespeeld, daar ben ik vaak ingevallen en heb ik ook weleens in de basis gestaan. Maar ik heb ook wat wedstrijden als nummer vier gespeeld. Ik weet niet waar ik de komende wedstrijden ga spelen", vervolgt de jonge Ajacied.

In het interview wordt vooral gesproken over de positie van nummer vier en nummer zes. "Ik heb vaker op zes gespeeld, daar zie ik potentie voor mezelf en die positie is goed voor mijn ontwikkeling. Maar in de jeugd heb ik altijd op vier gespeeld", aldus Riedewald. "Als de trainer zegt dat ik op vier moet spelen, ga ik daar spelen. Het belangrijkste voor mij is dat duidelijk is voor welke positie ik volgend jaar moet gaan. Daarna kijken we wel wie er komen of gaan en met wie ik de concurrentiestrijd aan moet gaan."