Nederlandse oogappel van Van Gaal krijgt geen garantie: Zo gaat het altijd
"Hij heeft een kans"

Nederlandse oogappel van Van Gaal krijgt geen garantie: "Zo gaat het altijd"

24-04-2015 17:59

Louis van Gaal hoopt zondag in de uitwedstrijd van Manchester United tegen Everton te kunnen beschikken over Daley Blind. De Nederlandse international moest vorige week de verloren topper tegen Chelsea (1-0) overslaan vanwege een enkelblessure, maar Blind kan op Goodison Park mogelijk weer meedoen bij de Mancunians. "Hij heeft een kans", zei Van Gaal vrijdag.

De oud-bondscoach van Oranje wilde niet verklappen of Robin van Persie na ruim twee maanden afwezigheid zijn rentree zal maken in de hoofdmacht. De spits maakte maandag zijn eerste speelminuten bij de beloften. Van Persie deed toen een uur mee tegen het tweede van Leicester City en bereidde het enige doelpunt van zijn ploeg voor (1-1). "Hij moet hard trainen en wedstrijden spelen in het tweede", zei Van Gaal vrijdag. "Dan vergelijk ik hem met de spelers die nu op zijn positie spelen en maak daarna een keuze, zo gaat het altijd."

De Amsterdamse manager kan de rest van dit seizoen niet meer beschikken over rechtsback Rafael. De Braziliaan was net hersteld van langdurig blessureleed, maar liep maandag tijdens een wedstrijd van de beloften gebroken ribben op. "Hij zal dit seizoen niet meer spelen, heel ongelukkig", zei Van Gaal, die tegen Everton ook niet kan beschikken over Michael Carrick, Marcos Rojo en Phil Jones. Jonny Evans is na een schorsing van liefst zes wedstrijden weer inzetbaar. Manchester United staat derde in de Premier League, elf punten achter koploper Chelsea. De landstitel lijkt daardoor onhaalbaar voor Van Gaal en zijn ploeg. (ANP)