'Belangrijkste wedstrijd van het jaar': Dan moet je geen profvoetballer worden
"We moeten deze wedstrijd goed presteren, het is een grote wedstrijd"

'Belangrijkste wedstrijd van het jaar': "Dan moet je geen profvoetballer worden"

24-04-2015 18:42

Bij NAC Breda ging het vrijdag vooral over de problemen met het Rat Verlegh Stadion, maar zaterdagavond staat 'gewoon' de degradatiekraker tegen Heracles Almelo op het menu. Robert Maaskant eist een resultaat van zijn ploeg.

"We moeten deze wedstrijd goed presteren, het is een grote wedstrijd", opent de trainer van NAC op de clubsite. "Natuurlijk is er de druk, die kan ik niet wegnemen. Als je daar niet mee om kan gaan, dan moet je geen profvoetballer worden."

Een overwinning is van cruciaal belang, maar Maaskant kijkt ook al verder. "Natuurlijk moeten we thuis van Heracles winnen, maar aan de andere kant hebben zij het verdedigend zwaar en krijgt Excelsior klap na klap. De competitie wordt pas in de laatste week beslist en wij gaan er alles aan doen om aan het einde van de rit boven de streep te staan."

"Dit is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen", voegt aanvoerder Dirk Marcellis toe. "Het is nu of nooit. Natuurlijk voelen we de druk, maar we moeten er voor zorgen dat dit niet de overhand krijgt. Zij willen winnen en wij moéten winnen. Ik verwacht niet de meest hoogstaande wedstrijd, maar wel een vol spanning."