'Een gek kan 40 miljoen bieden, daar heb je mee te maken als Ajax zijnde'
Amsterdammers bereiden zich voor op transfermarkt

'Een gek kan 40 miljoen bieden, daar heb je mee te maken als Ajax zijnde'

24-04-2015 19:25
11

Ajax hoopt de selectie voor komend seizoen snel op orde te hebben. Tegelijkertijd weten de Amsterdammers dat de transfermarkt zich moeilijk laat voorspellen en er soms onverwachte dingen gebeuren.

Frank de Boer zag in de afgelopen jaren verschillende spelers op het laatste moment bij de club vertrekken. "Er kan zomaar een gek veertig miljoen bieden. Wat ga je doen op zo'n moment? Daar heb je mee te maken als Ajax zijnde. Dat geldt voor PSV en Feyenoord ook, denk ik", aldus De Boer vrijdag op het wekelijkse perspraatje.

De coach wil met het ook op de voorronde Champions League snel zijn selectie voor komend seizoen rond hebben. Dat is althans de insteek. "Natuurlijk is dat heel belangrijk. We willen dat elk jaar, maar we weten ook dat het heel lastig is. Je hebt met financiën te maken. Laten we hopen dat we het snel voor elkaar krijgen. Alleen wijst de praktijk uit dat het lastig is."

Dat de selectie van Ajax volledig opgeschoond moet worden, weerspreekt de coach. "Of de bezem erdoor moet? Nee, helemaal niet. Deze jongens zijn nog hartstikke jong en gretig om prijzen te winnen. Het is een kwestie van nieuw elan vinden, samen met de staf. Dat is helemaal niet zo moeilijk met deze groep, denk ik."