"Ze hebben het plezier van vele andere mensen, waaronder jonge kinderen, verpest"

24-04-2015 22:29

Zes supporters van de Nijmeegse voetbalclub NEC hebben vrijdag werkstraffen gekregen. Ze waren in oktober betrokken bij rellen tijdens een uitwedstrijd van hun club tegen Almere City. Een 34-jarige man uit Nijmegen moet 180 uur werken, drie Nijmegenaren en een Wijchenaar kregen 120 uur werkstraf en een andere Wijchenaar hoorde dat hij 60 uur moet werken.

Volgens de rechtbank hebben de mannen een belangrijke rol gespeeld bij de rellen. Ze hebben "het plezier van vele andere mensen, waaronder ouders met vaak jongere kinderen, verpest''. Dat is volgens de rechtbank "kwalijk en afkeurenswaardig gedrag''. Toch vallen de straffen mee, omdat de slachtoffers nauwelijks letsel hebben opgelopen.

NEC was in de eerste helft van de wedstrijd tegen Almere City op voorsprong gekomen. De Nijmeegse supporters vierden daarom feest in het uitvak. Dat schoot de aanhang van de thuisclub in het verkeerde keelgat. Fans kwamen verhaal halen. Daarop braken NEC-supporters door de hekken heen om de confrontatie te zoeken.

Ze kwamen bij de fans van de thuisclub terecht. De scheidsrechter legde de wedstrijd voor twintig minuten stil. NEC, inmiddels met afstand kampioen van de eerste divisie, won de wedstrijd met 1-2.