'Een verademing, al is het maar omdat hij het ellenlange tikkie-takkie doorbreekt'
Kieft looft Ramos en Suarez

'Een verademing, al is het maar omdat hij het ellenlange tikkie-takkie doorbreekt'

25-04-2015 08:24

Wim Kieft heeft deze week genoten van de Champions League. Dinsdag en woensdag zag hij de sterren van Bayern München, FC Barcelona en Real Madrid schitteren.

Met name Sergio Ramos en Luis Suarez bekoorden hem. 'Ramos straalde tegen Atletico in alles uit dat hij, en niemand anders, de baas is in Bernabeu. Hij speelde indrukwekkend. Suarez bewijst iedere wedstrijd steeds beter te passen bij Barcelona. Ik werd moe van dat klakkeloos napraten dat hij bij Barcelona niets te zoeken heeft. Zijn temperament is een verademing. Al is het maar omdat hij het ellenlange tikkie-takkie doorbreekt', schrijft Kieft in zijn column voor De Telegraaf.

Daarnaast genoot Kieft van een tweetal Europese grootmachten. 'Bayern en FC Barcelona zouden een voorbeeld moeten zijn voor Chelsea, maar dat blijft onder José Mourinho volharden in afbraakvoetbal. Ook tegen Manchester United. Dat Atlético Madrid zulk voetbal speelt, begrijp ik vanwege de beperkte kwaliteiten. Chelsea heeft echter het geld en de spelers om droomvoetbal te spelen of in ieder geval na te streven. Helaas blijft de club dit hardnekkig weigeren', besluit de voormalig Oranje-international.