Middenvelder dacht na debuutseizoen bij Manchester United al aan vertrek
"Ik ben een voetballer en vind het dus niet erg om concurrentie te hebben"

Middenvelder dacht na debuutseizoen bij Manchester United al aan vertrek

25-04-2015 13:26

Marouane Fellaini is onder Louis van Gaal opgebloeid bij Manchester United, maar de Nederlandse coach had bijna geen gebruik kunnen maken van de Belg. Na een teleurstellend debuutseizoen dacht de international namelijk aan een vertrek bij de Premier League-club.

Fellaini kreeg in zijn eerste voetbaljaargang veel kritiek te verwerken. David Moyes had de middenvelder in de zomer meegenomen van Everton. Afgelopen zomer had Napoli vergaande belangstelling voor Fellaini en was een transfer dichtbij. "Ja, ik heb aan een vertrek gedacht, maar ik heb een contract. Ik heb met Van Gaal gesproken en hij liet weten dat ik mezelf moest bewijzen."

Wedden

Meer odds

"Ik ben een voetballer en vind het dus niet erg om concurrentie te hebben. Ik heb Van Gaal verteld dat ik zou vechten voor mijn plek en dat we aan het einde van het seizoen wel weer zullen kijken. Het was voor iedereen een lastig seizoen vorig jaar. Maar de criticasters moesten mij hebben. Ik had toen al vijf jaar in Engeland achter de rug en die waren tot dan toe prima bevallen."

"Na de transfer verloor ik opeens mijn zelfvertrouwen en kwaliteiten. Nu komt dat allemaal weer terug. Het verschil is dat er dit seizoen vijf spelers bij zijn gekomen. Ik kwam destijds als enige nieuwe speler, waardoor de aandacht automatisch op mij was gericht."