Van Nistelrooy zet zichzelf niet rijtje met De Boer en Cocu: Voorlopig niet
"Ik kijk rustig wat ik leuk vind en wat er bij me past"

Van Nistelrooy zet zichzelf niet rijtje met De Boer en Cocu: "Voorlopig niet"

25-04-2015 15:10

Ruud van Nistelrooy speelde in mei 2012 zijn laatste wedstrijd als profvoetballer. Na een soort sabbatical in Spanje keerde hij wel terug in de voetbalwereld. Hij is nu betrokken bij Jong PSV en het Nederlands elftal. Maar niet in een prominente rol, stap voor stap gaat hij nu omhoog.

"Bij Jong PSV ben ik nog steeds stagiair", zegt Van Nistelrooy in het Algemeen Dagblad. "Dat betekent dat ik er nog niet altijd hoef te zijn. Zoals meer jongens van mijn generatie heb ik geen haast. Ik kijk rustig wat ik leuk vind en wat er bij me past."

Het is de vraag of Van Nistelrooy uiteindelijk echt als hoofdtrainer voor een groep komt te staan. Waar voormalig spelers als Frank de Boer, Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst de stap wagen, ziet Van Nistelrooy het wel. "Maar voorlopig nog even niet."

Bij PSV proeft hij al wel aan het trainerschap, zoals hij dat ook bij het Nederlands elftal doet. Hij staat daar echter ook in de schaduw. "Danny Blind is de rechterhand van Guus. Hij is duidelijk de eerste assistent, ik heb een rol daar net achter. Dat bevalt me goed."