Pellè scoort twee keer tijdens 'Ronald Koeman-day', Nederlander pakt record
Southampton en Tottenham Hotspur delen de punten

Pellè scoort twee keer tijdens 'Ronald Koeman-day', Nederlander pakt record

25-04-2015 15:42
1

Southampton heeft een punt gepakt tegen Tottenham Hotspur op 'Ronald Koeman-day'. De ploeg van de Nederlandse trainer speelde in eigen huis met 2-2 gelijk tegen de club die een concurrent is in de strijd om Europees voetbal. Graziano Pellè scoorde twee keer.

Het duel tussen Southampton en Tottenham Hotspur was een feest van herkenning voor Nederlandse voetbalfans. Bij de thuisploeg had Koeman een basisplaats voor Yoshida, Toby Alderweireld en Graziano Pellè. Bij Tottenham Hotspurs stonden er ook een aantal spelers met een verleden in de Eredivisie op het veld: Christian Eriksen, Jan Vertonghen en Nacer Chadli. In de tweede helft kwamen ook Eljero Elia (Southampton) en Moussa Dembele (Tottenham Hotspur) nog binnen de lijnen.

De spelers met een verleden in Nederland speelden een belangrijke rol. Pellè was met twee treffers belangrijk voor Southampton. Het was niet genoeg voor drie punten. Aan de kant van Spurs scoorden Chadli en Erik Lamela. Die laatste claimde kort voor rust de 1-1, al leek het er erg op dat Southampton-verdediger José Fonte de bal in het eigen doel werkte.

Koeman sloot zo 'Ronald Koeman-day' af met een punt op zak. De supporters werden gevraagd om enkele dagen voor Koningsdag massaal in het oranje naar het St. Mary's Stadium te gaan, om de manager te bedanken voor de prestaties van dit seizoen. Hij is nu de trainer die de meeste punten in één Premier League-seizoen wist te pakken met Southampton.

Door het gelijkspel heeft Tottenham Hotspur nu 58 punten uit 34 wedstrijden, waarmee het de vijfde plaats in de Premier League bezet. Southampton staat met één punt minder zesde. Als Arsenal ten koste van Aston Villa de FA Cup wint, is ook die positie goed voor kwalificatie voor de voorronde van de Europa League.