Afscheidstournee Gerrard krijgt extra glans met unieke prestatie in Premier League
Derde speler die 500 Premier League-duels speelt voor dezelfde club

Afscheidstournee Gerrard krijgt extra glans met unieke prestatie in Premier League

25-04-2015 16:15
2

Steven Gerrard heeft zich zaterdagmiddag aangesloten bij een zeer select gezelschap. De middenvelder speelt tegen West Bromwich Albion wedstrijd nummer vijfhonderd in de Premier League. Een aantal dat slechts elf andere spelers eerder wisten te bereiken.

Zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau in Engeland speelde Gerrard op 29 november 1998 tegen Blackburn Rovers. Op 25 april 2015 volgde wedstrijd 500. Tot zijn jubileumwedstrijd scoorde 117 keer.

Voor de 34-jarige middenvelder geeft de prestatie extra glans aan zijn afscheidstournee langs de Engelse velden. De Engelsman vertrekt aan het einde van het seizoen naar Amerika, waar hij voor LA Galaxy gaat spelen. Waar elf spelers eerder de mijlpaal van 500 Premier League-duels wisten te bereiken, waren er slechts twee spelers die dat aantal haalden in het shirt van één club. Dat waren Ryan Giggs (Manchester United) en Jamie Carragher (Liverpool).

Hoogtepunt uit de carrière van Gerrard is het winnen van de Champions League in 2005. Hij veroverde met Liverpool ook de UEFA Cup, FA Cup en League Cup, maar werd nooit kampioen van Engeland.