Met alle respect, zulke wedstrijden hoor je als Ajax zijnde met 3 of 4-0 te winnen
"Als ik slecht speel, houd ik dat klotegevoel tot de volgende wedstrijd"

"Met alle respect, zulke wedstrijden hoor je als Ajax zijnde met 3 of 4-0 te winnen"

25-04-2015 17:03
3

Nicolai Boilesen is één van de Ajax-spelers die dit seizoen veel kritiek heeft gekregen. De 23-jarige verdediger weet dat het spel van Ajax lang niet altijd goed is geweest in de huidige voetbaljaargang. Volgens Boilesen hebben de spelers precies hetzelfde gevoel als de supporters, hij noemt het zelf een 'klotegevoel'.

"Die periodes heb je. Ik kan me niet voorstellen dat jij ook jaar in, jaar uit elke dag met een grote glimlach naar het werk gaat, en dat het elke dag even goed gaat", zegt Boilesen in gesprek met Ajax Life. "Als ik slecht speel, houd ik dat klotegevoel tot de volgende wedstrijd. Dat waren dit seizoen heel wat wedstrijden, en dus ook heel wat dagen met dat gevoel..."

Boilesen merkt dat het lastig is om uit de negatieve spiraal te komen. "Je stapt met een slecht gevoel van het veld, neemt dat mee naar huis. De volgende wedstrijd wil je nog meer geven, maar daardoor gaat het juist nog meer mis. Het gaat erom dat je de juiste balans vindt tussen spanning en motivatie. Te veel spanning of motivatie beperkt je juist."

De linksback haalt onder meer de duels met Excelsior en ADO Den Haag aan, thuiswedstrijden die nipt met 1-0 gewonnen werden. "Met alle respect, zulke wedstrijden hoor je als Ajax zijnde met 3-0 of 4-0 te winnen. We moeten dat soort tegenstanders van de mat spelen. Dat hoort bij Ajax. Dat willen we ook. Dat het niet lukt, is teleurstellend. We halen dan wel drie punten, maar spelen geen mooi voetbal. Daar kunnen we het over eens zijn."