FC Barcelona doet met tien man goede zaken in Spaanse titelstrijd
Neymar en Messi maken doelpunten tijdens 0-2 zege

25-04-2015 17:51

FC Barcelona heeft in de Spaanse titelstrijd weer drie punten gepakt. In de stadsderby tegen Espanyol was Barça oppermachtig. Een rode kaart kon daar niets aan veranderen. Uiteindelijk eindigde het duel in een 0-2 zege voor Barça.

Espanyol begon met een gesloten formatie aan de wedstrijd. Het doel was duidelijk, het doel zo lang mogelijk schoon houden en als er ruimte zou komen een keer zelf iets proberen. Het dichttimmeren van de achterhoede was echter niet helemaal goed gegaan, want in de defensie zaten meerdere gaten. Barça liep er in de beginfase van de wedstrijd een aantal keer simpel doorheen.

Na iets meer dan een kwartier kwam de Spaanse grootmacht ook op voorsprong. Op aangeven van Jordi Alba was het Neymar die scoorde, het was alweer de twaalfde openingstreffer van de Braziliaan dit seizoen. Nog geen tien minuten later was het Lionel Messi die zijn naam op het scorebord wist te zetten, de Argentijn scoorde op aangeven van Luis Suarez.

In de tweede helft werd Jordi Alba na een kleine tien minuten van het veld gestuurd. Met een man minder kwam de zege van Barcelona echter geen moment in gevaar. De ploeg van trainer Luis Enrique was oppermachtig. In de slotfase van het duel kreeg voormalig AZ-speler Hector Moreno ook nog rood, de Mexicaan kreeg binnen vijf seconden twee keer geel.

Door de zege heeft Barça het gat met Real Madrid vergroot na vijf punten. De Madrilenen kunnen zondagavond het gat weer terugbrengen naar twee punten. De Koninklijke speelt dan tegen Celta de Vigo. Na dit weekend zijn er nog vijf speelrondes te gaan.